Pareto Bank

En viktig pause fra hverdagen

Av Blå Kors og Pareto Bank, 27. oktober 2022

En viktig pause fra hverdagen 1

Både store og små koste seg på ferie på Stenbekk i Sarpsborg. Målet er at gjestene skal få slappet godt av, samtidig som relasjoner kan oppstå på kryss og tvers.

– Vi er lykkelige nå, jeg har slappet helt av og ikke tenkt på det som er vanskelig i hverdagen i det hele tatt. Det er som å være på tur med en stor familie. Så fin kan en ferie være. Og viktig. Mammaen som forteller har vært på tur med Blå Kors ferier, som tilbyr organiserte ferier gjennom hele året. Målgruppen er mennesker som av ulike årsaker ikke kan dra på ferie alene. Det kan være på grunn av lavinntekt, avhengighet eller psykiske utfordringer.

Å kunne reise vekk fra hverdagen, er særlig viktig når hverdagen er tøff. Et nytt sted å være, nye relasjoner og tryggheten i at det finnes tilgjengelig støtte, kan utgjøre store forskjeller. Med ett blir det mulig å gi seg selv en pause. Barna kan løpe fritt. Tankene det gir plass til, er viktige.

Et godt sted å være

Pareto Bank er samarbeidspartner med Blå Kors, og sponser en høstferie hvert år, i tillegg til andre bidrag inn mot Blå Kors sine virksomheter. Samarbeidet er godt etablert, og er nå på sitt andre år.

Dersom familien er litt fastlåst i rollemønstre, er det mye fint som kan skje når man tar bort de største stressfaktorene. Som en mor sa det: «Når jeg kom hadde jeg så vondt i nakken og skuldrene etter mye stress, men etter to dager her har jeg lave skuldre og er helt avslappet».

Høstferien i år besto av 60 personer, der bemanningen fra Blå Kors talte tre ansatte, og i tillegg til tidgivere (frivillige i Blå Kors) er inkludert. Tidgiveres rolle er å bistå gjester og ansatte ved behov, men først og fremst bidra til det gode samspillet som oppstår på ferien.

Høstferien gikk til Stenbekk, et naturskjønt og rolig leirskoleområde i Sarpsborg. Med beliggenhet rett ved vannet og epletrær på tunet, er det et godt sted å være for store og små.

Blå Kors ferier sørger for et variert program for gjestene. Målet er at gjestene skal få slappet godt av, samtidig som relasjoner kan oppstå på kryss og tvers. I et lokale som Stenbekk, skjer det meste på ett plan, og det er enkelt for barna å leke sammen i fellesarealene. Slike detaljer er gjennomtenkt.

Fredagen bød på en tur til badeland, der mange av familiene ble helt til middag. Middagen ble servert på Stenbekk, etterfulgt av bingo.

Lørdag formiddag ble det arrangert «Stenbekks Mesternes Mester». Dette ble en lagkonkurranse der familiene ble delt inn på tvers av hverandre, til stor suksess. Øvelsene besto blant annet av pilkast, bære hverandre på gullstol, quiz og stigegolf.

I tillegg til å være morsomt, har et slikt arrangement det også viktige elementer av en teambuilding-øvelse, hvor man mestrer oppgaver sammen med andre. Mestringsfølelsen tar en med seg hjem igjen. Høstferien bød på godt vær gjennom hele helgen, og nydelig sol på kanotur og klatring i klatreveggen lørdag ettermiddag.

Lørdag kveld ble en flott avslutning med underholdning, der mange av gjestene kom med bidrag; vitser og gåter, sanger, dans, pianospill og gitarspill.

Bygger relasjoner

Pareto Bank sitt valg om å sponse en hel ferie, gir en god opplevelse der og da – men også en merverdi for gjestene i etterkant av oppholdet. For mange bygges det relasjoner som kan fortsette etter oppholdet er over.

Utenforskap er en faktor som ofte opptrer samtidig med andre utfordringer, eller blir en konsekvens av det. Å leve med lav inntekt, kan for eksempel føre til at familien og barna ikke kan delta på aktiviteter andre i nærmiljøet kan. Et godt og variert nettverk med venner som forstår, er viktig for alle og enhver. Særlig når utfordringene i hverdagen er store.

En av gjestene beskriver det slik:

«Føler alle her er som en stor familie, det betyr ikke noe hva en har på seg eller noen ting. Alle snakker med alle».

Blå Kors setter stor pris samarbeidet med Pareto Bank i dette viktige arbeidet.

En organisert ferie gir et verdifullt pusterom og ny giv til hverdagen som venter når en kommer hjem!

Temaer i denne artikkelen:

Om Pareto Bank

Pareto Bank ble børsnotert i 2016, og Pareto AS er bankens største eier. Banken har en forvaltningskapital på rundt 25 milliarder. 2023 var bankens beste år noensinne med et resultat etter skatt på kr 605,0 mill. Pareto Bank har en god kapitalbase og solid plattform for videre lønnsom vekst.

Vi er spesialisert på eiendomsfinansiering, bedriftsfinansiering og skipsfinansiering. Banken har en særlig sterk posisjon innen finansiering av boligutviklingsprosjekter. I tillegg tilbyr vi en rekke forskjellige finansieringsløsninger til mellomstore bedrifter. Innen shipping retter vi oss mot norske rederier, eiere og det norske prosjektmarkedet. Vi bygger alltid vårt arbeid på faglig kompetanse og bruker vår kunnskap til å skreddersy løsninger. Vi er ubyråkratiske og får ting til å skje. Raskt, ryddig og tett på.