Bedriftsfinansiering
Bedriftsinnskudd

Å bytte bedriftsbank gikk lett for Grape Architects

Av Pareto Bank, 08. september 2022

A bytte bedriftsbank gikk let for Grape Architects 1
Christine Grape og Jannicke Stadaas fra Grape Architects sammen med Tio Dinh fra Pareto Bank.

Grape Architects trengte ny bankforbindelse, og fant en skreddersydd bankløsning hos Pareto Bank. Selve bankbyttet ble gjort sømløst og raskt, og nå har Grape en bankforbindelse med personlig service og egen kundeansvarlig.

Grape Architects er et arkitektkontor med over femti ansatte, basert i Oslo. Bærekraftig fortetting er en av firmaets særlige satsningsområder, og kontoret står bak en rekke spennede prosjekter der sosial bærekraft og sirkulærøkonomi står i fokus.

Et godt eksempel er transformasjon av Filipstad Brygge 1, for Storebrand Eiendom, et prosjekt med fokus på å skape byliv og bedre tilgjengelighet for gående. Eller oppgraderingen av Dronning Eufemias gate 8 for Braathen Eiendom, til et energieffektivt kontorbygg i Oslos nye CBD, Bjørvika.

Kontoret initierer dessuten en rekke egne prosjekter med fokus på bedre tilgjengelighet for gående, som feks Ruseløkkveien som gågate fra Nasjonalteatret til Filipstad, Kongens gate som grønn akse, eller hvordan vi kan få flere boliger innenfor ring 1 for et mer levende sentrum.

A bytte bedriftsbank gikk let for Grape Architects 2
Bærekraftig ariktektur: Christine Grape er daglig leder i Grape Architects

– Oppdragene vi går etter er typisk prosjekter med byggherrer som klarer å balansere miljømessig- og sosial bærekraft opp mot økonomisk bærekraft. Vår forretningsidè er å jobbe bredt og kunne tilby egnet kompetanse til alle faser av et prosjekt, noe som reflekteres i de ansattes kjernekompetanse, ved at alle har sin unike bakgrunn og ekspertise, sier daglig leder Christine Grape.

Byttet bedriftsbank

Grape valgte å bytte bedriftsbank etter en periode som kunde hos en større bankforbindelse.

– Det gikk utrolig bra å bytte bank, forteller CFO i Grape, Jannicke Stadaas.

– Vi følte trygghet gjennom hele prosessen. Å bytte bank er ikke noe vi gjør hver dag, men vi ble geleidet gjennom hele ferden og fikk løpende informasjon om hva som skulle skje og hva vi måte gjøre, samt hadde en kundeansvarlig å ta kontakt med om det var noe vi lurte på. Det var en proaktiv kundeansvarlig som satte seg inn i hvordan vi ønsket å ha det, våre behov, innhentet og la opp de avtalene vi trengte. Prosessen er heldigital og vi kunne e-signere fortløpende. Enklere blir det ikke.

Raskt og sømløst bankbytte

I prinsippet kan bytte av bedriftsbank gjøres på et par dager. I Grapes tilfelle ble det lagt opp en strategi for gjennomføring av bankbytte, siden prosessen skulle tilpasses visse faktureringsrutiner. Grape bruker regnskapssystemet Xledger, som var enkelt å tilpasse til Pareto Banks løsninger med direkte integrasjon.

Grape følte seg ikke sett eller ivaretatt hos sin tidligere bankforbindelse. Blant webløsninger med selvbetjening, kunstig intelligens og chatbots var det vanskelig å få tak i hjelp når de trengte det.

Den utløsende faktoren for at Grape byttet bank var et tilfelle der deres tidligere bank manglet en enkel autorisering, som de ikke hadde gjort kunden sin oppmerksom på, og som førte til at hele lønnskjøringen stoppet opp. På en fredag. Staben stod plutselig uten lønn, banken tok helg, og det var ingen å snakke med.

– Det var en grusom følelse, forteller Stadaas.

Egen kundeansvarlig

Tio Dinh er kundeansvarlig for Grape hos Pareto Bank og prøver alltid å være tilgjengelig for arkitektbyrået.

– Tio tar alltid telefonen eller svarer på mail. Han kjenner våre behov og hva som er viktig for oss, sier Stadaas.

A bytte bedriftsbank gikk let for Grape Architects 3
Personlig service: Tio Dinh er kundeansvarlig for Grape i Pareto Bank

– Skreddersøm og personlig service er viktig, kommenterer Tio. - Når vi jobber så tett med kundene som vi gjør, forstår vi kunden godt og kan gi skreddersøm og nødvendige råd. Da jobber vi også bedre sammen.

– Det at Tio kjenner oss godt betyr også at han ikke kommer med initiativer og tilbud som uansett ikke passer til vår struktur, sier Stadaas.

Hos Pareto Bank har Grape blant annet tilgang til Pareto Driftskreditt.

– Driftskreditten er fleksibel og attraktiv, men vi bruker ikke finansiering for å vokse, siden vi vokser med prosjektene våre, forteller Christine Grape.

– Vi startet med ti ansatte og er over femti nå, så det viktigste for oss er personlig service, og det er uavhengig av hvor store vi måtte bli i fremtiden.

Les også: Pareto driftskreditt: – Et himmelrike i forhold til tradisjonell factoring

Les også: Pareto driftskreditt: Et fremtidsrettet produktfor fakturabelåning

A bytte bedriftsbank gikk let for Grape Architects 4
Skreddersydd samarbeid: (f.v.) Tio Dinh, Christine Grape og Jannicke Stadaas

Kundeansvarlig Tio gleder seg til å fortsette samarbeidet.

– Grape er en perfekt kunde for oss, de har rett størrelse, god omsetning og er et etablert selskap og riktig målkunde. Jeg er stolt av å, i tett samarbeid med kunden, ha loset dem trygt og sømløst over til Pareto Bank i forbindelse med bankbyttet avslutter Tio Dinh, kundeansvarlig for Grape Architects.

Om Pareto Bank

Pareto Bank ble børsnotert i 2016, og Pareto AS er bankens største eier. Banken har en forvaltningskapital på rundt 25 milliarder. 2023 var bankens beste år noensinne med et resultat etter skatt på kr 605,0 mill. Pareto Bank har en god kapitalbase og solid plattform for videre lønnsom vekst.

Vi er spesialisert på eiendomsfinansiering, bedriftsfinansiering og skipsfinansiering. Banken har en særlig sterk posisjon innen finansiering av boligutviklingsprosjekter. I tillegg tilbyr vi en rekke forskjellige finansieringsløsninger til mellomstore bedrifter. Innen shipping retter vi oss mot norske rederier, eiere og det norske prosjektmarkedet. Vi bygger alltid vårt arbeid på faglig kompetanse og bruker vår kunnskap til å skreddersy løsninger. Vi er ubyråkratiske og får ting til å skje. Raskt, ryddig og tett på.