Pareto Bank

Drømmedag i høyden for små og store med Blå Kors og Pareto Bank

Av Blå Kors og Pareto Bank, 11. august 2022

Drommedag i hoyden 1
Magnus Berg Ihler fra Pareto Bank, og to ivrige deltagere fra banken som gjennomførte blå løype.

Sammen med Blå Kors ønsket Pareto Bank nærmere 100 barn og voksne velkomne til aktivitetsdag i Klatreparken på Tryvann.

I strålende sommervær fikk flere familier utfordre høydeskrekken og boltre seg på alt fra en halv til 25 meter over bakken.

Et velfortjent avbrekk for mange

– Det er bare koselig å bruke en dag ute i det fine været når du ser hvor mye det betyr for så mange, sier kundeansvarlig i avdelingen for eiendomsfinansiering, Eivind Romberg Kvaale.

Aktivitetsdagen på Tryvann var første gang Kvaale var med på et arrangement i regi av Pareto Bank og Blå Kors sitt samarbeid, men det blir absolutt ikke siste gang:

– Det er givende å jobbe i en bank som er opptatt av å gi tilbake til de som trenger det. På slike dager får jeg gleden av å se voksne og barn som av ulike grunner ikke har det så lett i hverdagen føle på mestring og få en annerledes dag, samtidig som jeg får knytte sterkere bånd til kollegene mine. Det hele er en vinn-vinn-situasjon.

Ti Pareto Bank-ansatte stilte opp med partnere, barn og hunder for å hjelpe til og prøve seg på de tøffe løypene. Pareto Bank inngikk samarbeid med Blå Kors i juni 2021 og har store ambisjoner om å arrangere mange lignende arrangementer i fremtiden.

Et velkomment tilbud

Miljøterapeut og sosionom ved Blå Kors barnas stasjon, Oslo, Målfrid W. Sandkjær er takknemlig for at det er mulig å arrangere slike dager:

– Vi merker at dette er et veldig velkomment tilbud blant de som er her. Slike aktivitetsdager gir fine muligheter for lek – men også for mestring.

Hun forteller om et barn som gjennom besøk med familien sin på stasjonen har jobbet med å utfordre seg selv fysisk. Alle barn har forskjellige behov, og stasjonen legger til rette for hva barna og familiene behøver.

– Barnet har øvd på motoriske ferdigheter på stasjonen, og hadde på aktivitetsdagen satt seg mål om å mestre rød løype. Både barnet og vi ble veldig stolt og glad da det gikk etter planen, sier Sandkjær med et smil.

Drommedag i hoyden 2

Viktige opplevelser å ha med seg

Aktivitetsdager blir verdifulle arenaer for endring av faste roller. I en klatrepark må både barna og foreldrene støtte hverandre, og gå utenfor komfortsonen sin.

De fysiske aktivitetene hjelper frem gode måter å snakke sammen på, det blir spontant og fint. Det er positivt for både barna og foreldre å se hverandre være modige, gjøre feil, bli stolte og være sammen om det. Sånne dager skaper viktige felles opplevelser man kan snakke sammen om i etterkant.

Friluftsaktiviteter er et viktig element i barnas stasjon. Sandkjær beskriver det som å få opp “banken av kroppslige erfaringer”.

– For mange er det en selvfølge å vokse opp med ulendt terreng og store naturopplevelser, men ikke for alle. Vi ønsker å gi barna muligheten til å oppleve det naturen har å by på, og gjennom aktiviteter som lek få muligheten til å tørre, feile og mestre. Det bidrar til økt selvfølelse og trygghet. For familier som lever med lavinntekt, er friluftsliv en aktivitet som gir mye – men ikke koster så mye.

For Pareto Bank og de ansatte er det stas å få være med å bidra til at så mange får en uforglemmelig dag. Magnus Berg Ihler fra Pareto Bank var svært fornøyd med dagen:

– Dette var moro både for store og små. Når vi var så heldige med været i tillegg ble dette et virkelig flott arrangement. Alle som var her i dag har fått utfordret seg på en morsom arena og det har det vært hyggelig å legge til rette for. Å jobbe i en bank som setter samfunnsansvar høyt på dagsorden er viktig for meg og gjør meg litt ekstra stolt på en dag som denne.

For han er det motiverende å oppleve dager som denne sammen med jobben.

– Er det noen som virkelig har imponert meg her er dag er det barna som lattermilde klatrer uanstrengt mellom tretoppene. De har hatt det kjempemoro og kjent på masse mestringsfølelse. Det har vært gøy å se.

Vi er topp motivert for å holde liv i samarbeidet med Blå Kors og gleder oss til å arrangere flere aktiviteter sammen!

Temaer i denne artikkelen:

Om Pareto Bank

Pareto Bank ble børsnotert i 2016, og Pareto AS er bankens største eier. Banken har en forvaltningskapital på rundt 25 milliarder. 2023 var bankens beste år noensinne med et resultat etter skatt på kr 605,0 mill. Pareto Bank har en god kapitalbase og solid plattform for videre lønnsom vekst.

Vi er spesialisert på eiendomsfinansiering, bedriftsfinansiering og skipsfinansiering. Banken har en særlig sterk posisjon innen finansiering av boligutviklingsprosjekter. I tillegg tilbyr vi en rekke forskjellige finansieringsløsninger til mellomstore bedrifter. Innen shipping retter vi oss mot norske rederier, eiere og det norske prosjektmarkedet. Vi bygger alltid vårt arbeid på faglig kompetanse og bruker vår kunnskap til å skreddersy løsninger. Vi er ubyråkratiske og får ting til å skje. Raskt, ryddig og tett på.