Bedriftsinnskudd

Kan lave gebyrer og god rente få deg til å bytte bedriftsbank? Vi tror det.

Av Tine Baastad Ludvigsen, 12. mai 2022

Kan lave gebyrer og god rente fa deg til a bytte bedriftsbank 1

Har du noen gang tenkt på hva bedriftsbanken din koster deg i løpet av et år i forhold til det du får tilbake? Sjansen er stor for at du betaler høye gebyrer og får null i innskuddsrente. Hvis det er lenge siden du har regnet på bankkostnadene dine, kan det være lurt å gjøre det. For mange bedrifter er det lønnsomt å bytte bedriftsbank.

I Pareto Bank vet vi at summen av god innskuddsrente, lave gebyrer på bedriftskonto og personlig service, kan spare deg for både tid og penger.

Lave, totale kostnader handler om både gebyrer og rente på bedriftskonto

Hvis du driver en bedrift, er du sikkert opptatt av kostnader. Da bør du også se på hva bedriftsbanken din koster deg i sum. Når du velger bedriftsbank, vinner du mye på å vurdere det totale bildet i stedet for å se deg blind på de enkeltstående delene.

Noen bedriftsbanker trekker for eksempel frem at de er gebyrfrie, men gir samtidig null i innskuddsrente. Andre gir deg kanskje noe innskuddsrente, men har til gjengjeld skyhøye gebyrer. Kanskje selger de også standardiserte pakker som gjør at du må betale for tjenester du ikke trenger. Kjenner du deg igjen i dette, kan det lønne seg å bytte bedriftsbank.

I regnestykket over bankkostnader må du også ta med hvor mye tid du bruker på å komme i kontakt med bedriftsbanken din. Som bedriftsbank vet vi at tid og effektivitet er viktig for deg. Det å få tak i banken din når du trenger det, er derfor av stor betydning. Les gjerne mer om fordelene med en bedriftsbank som tilbyr personlig service her.

Kutt kostnader ved å bytte bedriftsbank

Vi anbefaler at du gjør en vurdering av de reelle bankkostnadene dine, for totalsummen av null i innskuddsrente og høye gebyrer kan bli dyr. Det kan være mye å spare på å bytte bank for bedriften din.

Prisene varierer en god del fra bedriftsbank til bedriftsbank når det gjelder transaksjonsgebyrer og andre banktjenester, som for eksempel remittering, OCR avtaler og nettbankgebyrer. Og hva betaler du for enkelttjenestene du ikke engang benytter? Hvis du deretter tar innskuddsrente, eller mangel på sådan, med i betraktningen, begynner du å få et overblikk over de reelle bankkostnadene.

I Pareto Bank har vi regnet på dette. Med utgangspunkt i et årlig, gjennomsnittlig innskudd og gjennomsnittlig bruk av et utvalg vanlige banktjenester, har vi regnet ut hva banken vil koste mellomstore bedrifter årlig i ti konkurrerende bedriftsbanker.

Ikke overraskende fant vi store sprik mellom de dyreste og de billigste. Når vi videre korrigerte beløpet for rentene bankene tilbyr, ble forskjellen på reelle årlige kostnader i de utvalgte bankene enda større.

Vi synes ikke at du skal betale mer for bedriftsbanken din enn strengt tatt nødvendig, og vi mener at også mellomstore bedrifter fortjener innskuddsrente.

Bytt bedriftsbank og få lave gebyrer, god rente og en bedre bankhverdag

SMB-segmentet har lenge vært underbetjent blant norske banker, noe vi i Pareto Bank har gjort noe med. I Pareto Bank får mellomstore bedriftskunder god innskuddsrente, betaler moderate gebyrer og gjør ytterligere besparelser som følge av personlig service.

I Pareto Bank får du nemlig din egen kundeansvarlige. Denne personen gjør seg kjent med din bedrift og kartlegger behovet, slik at du får akkurat de banktjenestene du trenger, verken mer eller mindre. Vi kaller det skreddersøm, en ekstraservice som gir deg som kunde merverdi i kroner og øre. Du kommer altså bedre ut av det økonomisk, i tillegg til at du får en bedre bankhverdag.

Vi har også gjort det veldig lett å bytte bedriftsbank. Siden personlig service er en del av vår forretningsmodell, forholder du deg til én person hos oss som loser deg gjennom hele prosessen. Du slipper med andre ord å snakke med forskjellige personer i store systemer, og sende dokumentasjon hit og dit. Din egen kundeansvarlige hjelper deg med alt du trenger. Ta kontakt med oss – sammen finner vi bedre løsninger for bedriften din.

Temaer i denne artikkelen:

Om Pareto Bank

Pareto Bank ble børsnotert i 2016, og Pareto AS er bankens største eier. Banken har en forvaltningskapital på rundt 25 milliarder. 2023 var bankens beste år noensinne med et resultat etter skatt på kr 605,0 mill. Pareto Bank har en god kapitalbase og solid plattform for videre lønnsom vekst.

Vi er spesialisert på eiendomsfinansiering, bedriftsfinansiering og skipsfinansiering. Banken har en særlig sterk posisjon innen finansiering av boligutviklingsprosjekter. I tillegg tilbyr vi en rekke forskjellige finansieringsløsninger til mellomstore bedrifter. Innen shipping retter vi oss mot norske rederier, eiere og det norske prosjektmarkedet. Vi bygger alltid vårt arbeid på faglig kompetanse og bruker vår kunnskap til å skreddersy løsninger. Vi er ubyråkratiske og får ting til å skje. Raskt, ryddig og tett på.